22 June 2012

Apabila Kredit Prepaid Hilang...(Part 1)

 

Pernah tak terjadi pada sesiapa apabila jumlah kredit yang sepatutnya masih ada tapi bila buat panggilan akan terdengar "Harap Maaf. Anda telah kehabisan Kredit Sila Tambah Nilai ....".. Mest selalu kan dan anda semua anggap "Owh kredit ak dah hbis ni.. Pg topup jap.."...

Pernah tak anda pantau jumlah sebenar yang anda guna apabila melakukan panggilan. Hari ni ak cerite apa yang telah terjadi pada ak awal bulan JUN ni..
 
"Ak telah melakukan tambah nilai sebanyak RM5 untuk no 019566.... pada 4.6.2012 jam 10.15pg. Setelah membuat beberapa penghantaran msg dan juga panggilan telefon ak pun menyemak baki kredit dan mendapati jumlah baki yang ada tidak munasabah. Byangkan la.. dari rm5 baru buat 2-3 kol ngan sms dah tggal 36sen mane x angin ak"...

Ok, pernah x terjadi mcm ni dekat sape2? selalunye kita just buat xtau dan trus buat tmbah nilai, Tp hri 2 ak rasa mcm ade smtng yang x kena dan ak ambil keputusan untuk buat panggilan ke Celcom Customer Service untuk bertanya ke mana kredit ak menghilang....

 Tgggu punya tggu dapat la sembang dengan PKP Celcom, dia inform dkat ak,

" En, no en ni dicaj oleh 3rd party sbayk RM2.50 dan msih ada 4 company/Service Provider yang akan caj En.."

Ak dah pelik bile plak ak ada langgan ape2 lpeas 2 ak diberitahu bahawa caj2 yang dikenakan tersebut adalah diluar pengetahuan ak. Maksudnya ak xkan terima ape2 sms or call yang menyatakan ak dicaj.

Ok. Bile dah tau kenape credit ak krang ak sruh la dia terminatekan sume service2 2 supaya ak x kena caj lg. Lastly ak tnye pasal kredit yang dah hilang 2 mcm mane? Dia kte x bleh buat ape2...

Ok ni yang buat ak angin satu badan......